вівторок, 25 грудня 2012 р.

Бюджет-2013 - бюджет виживання

Президент України Віктор Янукович назвав бюджет-2013 - бюджетом виживання і очікує, що він буде переглянутий вже у І кварталі 2013 року
Як повідомляє кореспондент «Коментарів», про це Глава держави заявив під час засідання Ради регіонів.
«Затверджений у грудні бюджет на наступний 2013 рік не може влаштовувати нікого. Його основне завдання - не допустити погіршення соціального захисту громадян в умовах складної економічної ситуації. Оскільки бюджетний ресурс обмежений, його необхідно направляти на реалізацію пріоритетних напрямів реформ і впровадження соціальних ініціатив. За результатами роботи економіки, в першому кварталі бюджет необхідно буде переглядати. Крім того, контроль за використанням бюджетних коштів має стати пріоритетом діяльності уряду», - зазначив Президент.
Він також додав, що бюджет-2013 є бюджетом виживання.
«Більшою мірою - це буде бюджет виживання, а якщо і розвитку, то на основі соціальної економіки. У ньому закладено зростання соціальних стандартів, зокрема прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на 7,4%, тоді як інфляція на 2013 рік прогнозується на рівні 4,8%», - додав Віктор Янукович.
Як повідомляли «Коментарі», проект держбюджету на 2013 рік був ухвалений у парламенті впродовж 32 хвилин: документ на 400 сторінках депутати отримали за день до його розгляду, а процес обговорення основного фінансового документа країни тривав не більше 20 хвилин, і ніякі правки в парламенті до нього не вносилися.

Немає коментарів:

Дописати коментар